LOADING...

ENAKMEN UNDANG-UNDANG KELUARGA ISLAM KELANTAN PDF

Enakmen berkuatkuasa. Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (En. 8/ 04). Enakmen belum berkuatkuasa. Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam. pelaksanaannya mengikut undang-undang di Malaysia, dengan rujukan khusus Islam Negeri Kelantan, umpamanya telah menyediakan lafaz ta’liq yang mengandungi Data-data dan dokumen berkaitan seperti Enakmen Keluarga Islam. Undang-Undang Keluarga Islam Dan Enakmen Keluarga Islam Di Malaysia: Rujukan Khusus Di Negeri Kelantan”, Tesis, Bahagian Pengajian Islam, Fakulti.

Author: Arazahn Kagajar
Country: Croatia
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 17 October 2010
Pages: 121
PDF File Size: 3.66 Mb
ePub File Size: 4.55 Mb
ISBN: 928-8-67354-998-4
Downloads: 13608
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kilrajas

Pengantin cilik ‘dijaga’ tiga bulan. Please give an overall site rating: Langkau ke kandungan utama. Sebaik keluar daripada mahkamah suasana kecoh apabila berlaku perbalahan di antara pasangan berkenaan dan ditenangkan oleh polis serta ahli keluarga.

[UPDATE] Suami pengantin cilik didenda | Harian Metro

Bapa masih di hospital, tunggu perbicaraan. Like us on Facebook to see similar stories. I’m already a fan, don’t show this again.

Perlu tahu ‘edah’ tutup kuala. Berusaha gigih capai negara maju Resipi istimewa nasi lemak Sunik. Bagi tuduhan pertama, dia didakwa berkahwin tanpa kebenaran mengikut Seksyen 19 Enakmen berkenaan dan dihukum denda berjumlah RM Peraih getah itu mencetuskan kontroversi apabila berkahwin dengan budak 11 tahun berasal dari Thailand pada 18 Jun lalu. Putrajaya meriah menjelang Tahun Baharu Tujuh cabar larangan merokok.

  GASMASTER 4 PDF

Pengasas taska cabul budak dipenjara. Kes itu dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Syarie Negeri Kelantan, Nor Azizi Abdul Rahman, manakala tertuduh yang hanya ditemani seorang saudara lelaki, tidak diwakili peguam.

Tergelincir pada ketinggian 10m. Budak 11 tahun masuk sekolah pondok. Did you find enajmen story interesting?

[UPDATE] Suami pengantin cilik didenda

Bapa tiga anak yang mahu dikenali sebagai Atiq, 32, berkata dia sendiri yang menangkap isterinya sedang berkhalwat dengan keluargga lain di sebuah hotel di utara tanah air pada 25 Oktober lalu dan membuat laporan polis berhubung kejadian itu. Oleh Siti Nor Hidayatidayu Razali. Guru tersepit nahas empat kenderaan. How can we improve? Pengantin cilik tak mahu ‘jauh’ dari suami. Pengantin cilik tak didakwa. Peraih getah belum ambil sijil kahwin.

Suami ceraikan isteri selepas ditangkap khalwat

Padah biadab di kaunter Balai Polis. Suspek kes samun, rogol dicekup.

Atiq mengakui luluh hatinya apabila melihat isteri yang dikahwini selama tujuh tahun sanggup menduakannya walaupun sudah undang-undant tiga anak berusia antara setahun hingga enam tahun. Bagi tuduhan kedua pula, Che Mohd Karim didakwa kerana berpoligami tanpa kebenaran mengikut Seksyen enakmen yang sama dan dikenakan hukuman denda berjumlah RM Hakim Mohd Surbaineey Hussain keluaga hukuman terhadap lelaki itu sebanyak RM bagi setiap pertuduhan selepas mengaku bersalah terhadap kedua-dua kesalahan itu.

  KUNGUMAM BOOK PDF

Lelaki yang bekerja swasta di Ipoh, Perak, berkata selama ini dia bersabar kerana memikirkan tiga anak yang masih kecil. MAHB pandang serius isu tikus. Peraih getah berusia 41 tahun itu dituduh undang-ubdang Seksyen 19 dan Seksyen Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam No 6 Negeri Kelantan yang masing-masing boleh membawa hukuman denda RM1, atau penjara dua bulan.

Sementara itu, dalam rayuannya, lelaki itu memohon mahkamah mengurangkan jumlah denda terhadapnya dan merayu supaya dia tidak dipenjarakan. Terdahulu, peraih getah itu yang memakai kopiah hitam, kelihatan gelisah apabila kedua-dua tuduhan itu dibaca terhadapnya di hadapan Mohd Surbaineey. Seorang isteri yang ditangkap khalwat oleh suaminya sendiri, diceraikan dengan talak satu di Mahkamah Rendah Syariah, di sini, hari ini.